logohome
info
muzikanten
demo
agenda
contact

Toca Tango! Orkest voor Argentijnse tango.lage oorsprong 2023


wilhelminaoord

Toca Tango is een tango-orkest dat originele Argentijnse tango's, walsen en milonga's laat klinken. De muzikanten van Toca Tango spelen de tango's met grote liefde voor deze Argentijnse muziek. De luisteraars worden meegevoerd naar de opwindende gevoelswereld van de tango: vurige hartstocht, hopeloze liefde en bitterzoete herinnering. Het orkest speelt zowel de klassiekers van Carlos Gardel, de traditionele tango's van o.a. Fransisco Canaro, de tango's uit de gouden periode van de veertiger en vijftiger jaren vertegenwoordigd door o.a. Osvaldo Pugliese, Miguel Caló en Anibal Troilo als ook de vernieuwende muziek van o.a. Astor Piazzolla en Daniel Binelli.

Toca Tango biedt een afwisselend programma, vaak dramatisch, dan weer vol van liefde, soms agressief en daarna weer vrolijk en licht. Voor zowel de muzikanten als de luisteraars is elke uitvoering weer een nieuw avontuur. Liederen worden afgewisseld met instrumentale stukken, harmonie en contrast geven verscheidenheid, net als solo's en samenspel.

Toca Tango bestaat uit 8 muzikanten en een zangeres. Door deze grote bezetting heeft ze een groot palet van verschillende klankkleuren en als gevolg daarvan is een breed repertoire mogelijk. De arrangementen worden speciaal voor deze bezetting geschreven door Albert van Dijk, de bassist van het orkest.

Toca Tango speelt niet alleen muziek om naar te luisteren, maar ook om op te dansen. Ook kan zij een een optreden verzorgen met een dansdemonstratie en/ of een workshop tangodans.

Kijk voor demo's en contactgegevens verder op deze site.